Nieuws

Preventief insteken op mentale gezondheid bij jongeren, daar voelen wij ons verantwoordelijk voor!

Nou, dat kan hele ernstige gevolgen hebben, zeker wanneer je niet op tijd aan de bel trekt… en dat willen wij graag vóór zijn!

Studenten van het Summa College Sociaal Werk zijn in opdracht van de Gemeente Eindhoven onderzoek gaan doen over mentale gezondheid onder jongeren. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn ze een ontzettend mooi project gestart: Praten is Delen. Een groep van 6 studenten heeft onder begeleiding van de Gemeente Eindhoven en het Summa College Sociaal Werk een voorlichting over mentale gezondheid ontwikkeld.
Zij verzorgen deze voorlichting binnen het Summa College Zorg en Welzijn. Tijdens het programma van 2,5 uur komen allerlei elementen naar voren, zoals veiligheid, balansmodel, ervaringsdeskundige, praktische opdrachten, taboe doorbreken en hoe je om hulp kan vragen.

Om studenten goed voor te bereiden op het verzorgen van de voorlichting hebben ze bij het GGZE de hun certificaat Mental Health First Aid behaald.
Tijdens de vormgeving en uitvoering van de voorlichting is het Summa College een ontzettend mooie samenwerking aangegaan met Recovery College Eindhoven. Hun ervaringsdeskundigen zijn aan het woord tijdens het programma en raken en inspireren studenten ontzettend met hun verhalen. Wat kan er gebeuren als je mentaal niet in balans bent? Maar vooral, wat doe je dan? Waar trek je aan de bel?

Met deze voorlichting zijn wij ervan overtuigd bij te dragen aan een stuk preventie. Wij zijn ontzettend dankbaar voor de samenwerking met het de Gemeente Eindhoven, GGZE en Recovery College Eindhoven. Ook zijn wij enorm dankbaar voor het vertrouwen dat er is. We ervaren dat we echt een steentje bijdragen, want mentaal uit balans raken we allemaal wel eens, maar hoe fijn is het dat je weet dat je niet alleen bent, het niet alleen hoeft te doen en weet waar je aan de bel moet trekken!